Caesar salad, uit de keuken van George W.P.A.

Nodig voor 4-6 personen:
1 krop Romeinse sla, 4 sneden wit brood zonder korst, klontje boter, 1 gepeld teentje knoflook, 8 ansjovisfilets op olie, 1 afgestreken theelepel mosterdpoeder, sap van 1 citroen  1 1/2 eetlepel worchestersauce, 2 eidooiers, 4 gekookte eieren, versgemalen zwarte peper, zeezout, 1 1/2 deciliter olijfolie, 5 eetlepels Parmezaans kaasschaafsel

Bereiding:
Maak de sla schoon en snijd hem in repen van 1 cm breed. Bewaar de sla in de koelkast, dat maakt hem extra crispy. Snijd het brood in blokjes van 1x1cm en bak ze krokant in de hete boter. Laat goed uitlekken.Wrijf de wanden van de slakom in met het teentje knoflook en plet het teentje ondertussen fijn met een vork. Haal de grote stukken knoflook uit de kom. Doe de ansjovisfilets in de kom en beweeg ze met een lepel in het rond, terwijl ze worden fijn gedrukt. Voeg mosterdpoeder, citroensap, worchestersauce en eidooiers toe en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout en voeg al kloppend de olie in een klein straaltje toe zodat er bleke, gebonden saus ontstaat. Voeg de sla,  de eieren, losse ansjovisfilets, croutons en kaas toe, meng alles voorzichtig en serveer direct