Kleine spinazie quiche

Een recept uit de Delicous, snel, makkelijk en lekker, vandaag samen met de jongste gemaakt.

Nodig:
Boter voor het invetten, 3 eieren, 100 ml culinaire room, 400 g wilde spinazie, harde stelen verwijderd, 75 g pecannoten, 250 g brie, in blokjes, hartige taart deeg
Ook nodig: 5 kleine ovenschaaltjes van ± 300 ml inhoud
Gemengde groene salade, voor erbij


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaaltjes royaal in met boter, bekleed de ovenschaaltjes met de plakjes hartige taartdeeg
Blancheer de spinazie 2 min. in kokend water met wat zout, laat goed uitlekken en hak grof.
Roer eieren, zout, peper en de culinaire room door elkaar. Schenk het in de bakvormpjes en leg de spinazie erop, het zal er wat in zakken. Bestrooi de quiches met de pecannoten en stukjes brie. Bak ze ± 25 min. in de oven tot ze gaar zijn.