Citroenpappardelle met kabeljauw


  • Nodig voor 4 personen:
  • 25 g boter, 1 sjalot, gesnipperd, 100 ml droge witte wijn, 150 ml visbouillon van tablet, 75 ml kookroom, 1 schoongeboende citroen, 125 g kabeljauwfilet, 1 pak verse pappardelle.
  • Bereiden:
  • Verhit de boter in een kookpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg 50 ml wijn, 100 ml visfond en de kookroom toe en breng aan de kook. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg het rasp aan de roomsaus toe en laat de saus op laag vuur 15 min. inkoken. Schenk de rest van de wijn, de rest van de visfond, 3 el citroensap en een snufje zout in een diepe pan en breng tegen de kook aan. Schep de kabeljauw met een schuimspaan in de pan. Pocheer de kabeljauw in ongeveer 8 min. gaar. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng door de roomsaus en verdeel over 4 borden. Leg de kabeljauw erop en breng op smaak met peper en zout. Garneer met plakjes citroen. Lekker met verse doperwten.