Miss Moss

Blogster  Miss Moss deelt haar mooiste ontdekkingen. Wonen, mode, eten, kunst, design,
"nice things", je vindt het op de strakke blog van deze Zuid-Afrikaanse grafische designer Diana.


SB Noord


Aan het strand van Bergen (leuk!!!) aan Zee bevindt zich een hele leuke strandtent helemaal in de bescheiden mooie Sissy Boy sfeer : SB Noord met de ideale mix van lekker eten en drinken, het strand en een relaxte sfeer. SB Noord is volledig ingericht met de Homeland collectie van Sissy-Boy. Het leuke is dat alles te koop is. Van de borden, de glazen en het bestek tot de stoelen en tafels. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch of diner. Op de kaart staan lekkere biologische en ambachtelijke streekproducten. Geopend van april tot en met oktober.






Badpaviljoen

Lunchen of dineren op een van de mooiste locaties van Nederland. In de duinen van het Zeeuwse Domburg heeft interieurontwerper Eric Kuster geholpen bij de inrichting van het restaurant Het Badpaviljoen. Het gebouw is gelegen op de top van de duinen. Onder het paviljoen liggen het strand en de zee.


Bikes & Coffee


In Londen al verschillende hippe fietswinkels-coffeebars bezocht. Nu ook in Den Haag. Bij Lola Bikes &Coffee schenken ze Boccakoffie en verkopen ze customized fietsen. Staat in het mei nummer  van Voque onder de  "favorieten".
Jaarlijks roept het blad Esquire de beste koffiebar van Nederland uit en dit keer mag Lola met de eer strijken. Volgens de jury serveren ze de beste filterkoffie. De barista werd volgen de jury als een 'vakman met een zeer technische benadering van koffiezetten' omschreven. Daarnaast is hij volgens de jury 'goed op de hoogte van nieuwe inzichten'.
Verrassend, relaxte sfeer, leuke mensen, perfecte locatie (Noordeinde) en de goede combinatie van 2 passies maken dit de nr 1 hang-out van Bas.



Conservatorium Hotel

Het luxury, lifestyle Conservatorium Hotel is gevestigd in het voormalige Sweelinck conservatorium aan de van Baerlestraat, tussen de belangrijkste musea van Amsterdam. Het is prijzig om hier te overnachten, maar gelukkig zijn de deuren van dit prachtige gebouw ook geopend voor koffie met lekkers in The Lounge, een cocktail in The bar, een lichte maaltijd in The Brasserie of een diner in het Specialty Restaurant. Het hotel is ingericht door de Italiaanse meubelontwerper Piero Lissoni

Caesar salad, uit de keuken van George W.P.A.

Nodig voor 4-6 personen:
1 krop Romeinse sla, 4 sneden wit brood zonder korst, klontje boter, 1 gepeld teentje knoflook, 8 ansjovisfilets op olie, 1 afgestreken theelepel mosterdpoeder, sap van 1 citroen  1 1/2 eetlepel worchestersauce, 2 eidooiers, 4 gekookte eieren, versgemalen zwarte peper, zeezout, 1 1/2 deciliter olijfolie, 5 eetlepels Parmezaans kaasschaafsel

Bereiding:
Maak de sla schoon en snijd hem in repen van 1 cm breed. Bewaar de sla in de koelkast, dat maakt hem extra crispy. Snijd het brood in blokjes van 1x1cm en bak ze krokant in de hete boter. Laat goed uitlekken.Wrijf de wanden van de slakom in met het teentje knoflook en plet het teentje ondertussen fijn met een vork. Haal de grote stukken knoflook uit de kom. Doe de ansjovisfilets in de kom en beweeg ze met een lepel in het rond, terwijl ze worden fijn gedrukt. Voeg mosterdpoeder, citroensap, worchestersauce en eidooiers toe en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout en voeg al kloppend de olie in een klein straaltje toe zodat er bleke, gebonden saus ontstaat. Voeg de sla,  de eieren, losse ansjovisfilets, croutons en kaas toe, meng alles voorzichtig en serveer direct