La petite Bastide, Frankrijk


La petite Bastide is een huis tussen de wijngaarden en  olijfbomen van de Provence met een prachtig uitzicht over de Luberon Je kunt dit huis per week huren. Het is ongeveer 200 m2, heeft 5 slaapkamers (waarvan 3 tweepersoonskamers) en 3 badkamers. Open ruimtes, soberheid en stilte zijn de belangrijkste kenmerken van het interieur. Er is een beveiligd zwembad. Ook buiten het seizoen is het hier fijn vertoeven met de vloerverwarming en de grote openhaard.

Vlaamsch Broodhuys

Een van de lekkerste bakkers van zuurdesembrood, het Vlaamsch Broodhuys heeft nu ook een vestiging op de Fred in Den Haag. Toen ik in Amsterdam woonde fietste ik in het weekend al naar de Haarlemmerstraat voor het rogge-krentenbrood. Je kunt in de winkel ook terecht voor een ontbijt of lunch. We hebben er de laatste keer de witte chocopasta meegenomen. Is nu favoriet in huis.

Rosmosegaard Antik

In de Rosmosegaard, een herenboerderij in Denemarken wordt Chinees antiek gecombineerd met de klassieke Scandinavische architectuur. Het stoere, sobere  Chinese antiek komt mooi uit in de lichte open ruimtes. In de oude stallen van de woning is de winkel.

De Kas

De Kas, acht meter hoog,  was vroeger een stadskas. De Kas ligt in het groene gedeelte van Amsterdam-Oost (Middenweg) , heeft overdag een super lichtinval en is 's avonds betoverend. Piet Boon heeft de inrichting verzorgt. De aankleding is tot in de puntjes verzorgt. Uitgangspunt is een pure biologische keuken met producten uit de eigen kweekkassen. Er is geen menu-kaart, er wordt gewerkt met dagverse menu's met een hoofdrol voor groente.

Bikram Yoga

Blijven denken in uitdagingen!
30 Dagen achter elkaar 1,5 uur per dag Bikram Yoga in de maanden maart en april (30 april laatste dag). Kun je een dag niet dan  mag je de volgende dag 2 keer. Doel is te ervaren wat iedere dag yoga met je doet en wellicht na die maand het intensiever vast te blijven houden. Tot nu toe doen er 25 mensen mee. Vandaag is dag 10 binnen! Na de 10 km van de CPC was het lekker om in de warmte weer een beetje soepelheid in de stramme spieren te krijgen. 

CPC loop

Voor het eerst samen met de middelste de 1 km loop van de CPC gedaan. Erg leuk georganiseerd voor de kleintjes. Daarna kun je zelf meedoen aan de 5, 10 of 21 km . Altijd fijn om op bekend terrein te lopen. Dit jaar weer de 10 gedaan. De CPC wordt ieder jaar in maart georganiseerd. 

Kleine spinazie quiche

Een recept uit de Delicous, snel, makkelijk en lekker, vandaag samen met de jongste gemaakt.

Nodig:
Boter voor het invetten, 3 eieren, 100 ml culinaire room, 400 g wilde spinazie, harde stelen verwijderd, 75 g pecannoten, 250 g brie, in blokjes, hartige taart deeg
Ook nodig: 5 kleine ovenschaaltjes van ± 300 ml inhoud
Gemengde groene salade, voor erbij


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaaltjes royaal in met boter, bekleed de ovenschaaltjes met de plakjes hartige taartdeeg
Blancheer de spinazie 2 min. in kokend water met wat zout, laat goed uitlekken en hak grof.
Roer eieren, zout, peper en de culinaire room door elkaar. Schenk het in de bakvormpjes en leg de spinazie erop, het zal er wat in zakken. Bestrooi de quiches met de pecannoten en stukjes brie. Bak ze ± 25 min. in de oven tot ze gaar zijn.