Anouska Hempel


Anouska Hempel is een  Australische hotelier-interior designer. In Londen heeft zij twee hotels (The Hempel, zeer strak en minimalistisch) en Blakes (zeer overdadig en over the top, hier ooit geslapen, erg leuk!). Jaren geleden bracht zij Blakes (Dylan) naar Amsterdam. Ze bemoeit zich met alle details van het interieur. Zelf het suikerpotje bij de thee (verzilverd potje met een nootmuskaatnoot erin) is gestyled. 


Marcel Wolterinck



Marcel Wolterinck is ooit begonnen als bloemist in Laren. Supermooie boeketten werden er gemaakt. Daarnaast ging hij zich steeds meer toeleggen op interieuradvies en -styling. In 2003 opende hij een nieuwe kantoor annex showroom (de symmetrie en de lange open gang zijn kenmerkend) waar je terecht kunt voor zo goed als alles wat met interieur  en lifestyle te maken heeft. Rondlopen in deze zaak met verschillende sfeerkamers inspireert je iedere keer weer. De keuken met de openhaard  op aanrechthoogte blijft een droom.Wolterinck heeft Cospaia en Odette-en Ville, eerder genoemd op deze blogspot, ook ingericht.

Maartje Kuiper

Een muur van positieve uitspraken, ontworpen door  grafisch ontwerper en illustratief vormgever Maartje Kuiper. Leuk!

Donna Hay

Donna Hay, Australia's leading food editor, is al jaren favoriet. Haar kookboeken bevatten simpele en snelle recepten die prachtig zijn gefotografeerd. Ook qua styling is Donna Hay een bron van inspiratie. In de vakantie lekker weer een paar nieuwe dingen uitproberen.

De Staat, strandtent

Vorig jaar ook al een keer vernoemd, nu nog een keer door een mooie recensie in het NRC (overzicht van de beste restaurant die niet streven naar een Michelinster maar naar de perfecte uitvoering van simpele gerechten). "Uit de keuken van Erik Florissen van De Staat komen de simpele verrukingen in gulle porties en de kwaliteit is onberispelijk"
Het ontbijt op zondagochtend is een groot feest, het personeel is top, de opstelling van de tafels en stoelen buiten lekker relaxed. Wij blijven fan!

Brocantemarkt, Lille

Ieder jaar in het eerste weekend van september, de grootste brocantemarkt van Europa. Altijd een succes. We vertrekken op zaterdag zeer vroeg vanuit het zuiden zodat we rond 7-en in Lille zijn. Parkeren gaat makkelijk bij Le Grand Palais. Je zit vanuit hier meteen bij het leuke gedeelte van de markt en je kunt tussendoor snel even op en neer lopen (voor de zware dingen een steekkarretje lenen bij een handelaar) om alle nieuwe spullen in de auto te laden. De afgelopen keren was de auto de auto rond 2 uur vol. Voordat je terugrijdt naar Nederland eet je natuurlijk nog "Les Moules Frites". Door de hele stad staan ellenlange tafels klaar en onstaan gedurende de dag grote bergen met lege schelpen.

Hot Yoga, Den Haag

Wat een luxe, op loopafstand nog een mooie yogastudio. Balanzs geeft verschillende yogalessen. Tot nu toe erg enthousiast over de Hot Yoga en de Prana hot flow. Bij Hot Yoga begin je met een aantal vaste staande houdingen. Daarna komt de variatie met iedere les een ander aandachtspunt (rug, armen, buikspieren etc). De ruimte wordt verwarmd tot 38 graden door middel van infrarood panelen. Moeilijk te omschrijven maar het is een lekkere warmte. De Prana hot flow is een van de meest intensieve lessen van Balansz.
Balansz werkt met goede aanbiedingen. Zo is de eerste proefles gratis. Ben je hierna enthousiast dan kun je 10 dagen lang voor 10 euro onbeperkt yogalessen volgen. Ik heb nu een mooie zomeraanbieding. 2 Maanden onbeperkt yogalessen volgen voor 100 euro.