Le Pain Quotidien, de Pijp


Lekkere salades, verse biologische broodjes en uitgebreid ontbijten. Brood en taart kunnen ook mee naar huis worden genomen.
Voor het eerst bij LPQ de witte "choco" pasta, met de naam blondje,geproefd. Erg zoet en erg lekker.
In Parijs, Londen en Antwerpen wisten we LPQ al te vinden, nu eindelijk ook in Nederland de eerste vestigingen.

Maison Montigny, Morvan


Deze zomer hebben wij al iets leuks in Frankrijk. Dit huis gaan we zeker onthouden voor volgend jaar. Het dorpje Montigny ligt in de Morvan.Hier heeft een Haags stel een boerenschuur compleet verbouwd. In de perioden dat zij er zelf niet zijn verhuren ze het huis aan anderen. Het huis telt 4 slaapkamers en 1 badkamer en is geschikt voor maximaal 8 personen.'s Zomers zijn er door de hele streek brocantemarkten en vide-greniers. Corbigny hebben wij al een keer gedaan, erg leuk! Ook de markten van Avallon, Bazoches en Hery zijn de moeite waard.

Michel, Den Haag


We kenden Michel, met zijn echte Franse croissantjes, stokbroden, taarten en quiches, al van Daan en Jeroen. Er zijn nu ook 2 winkels in Den Haag geopend. Vanochtend fietsten we langs die in de Oude Molstraat. De winkel ziet er leuk uit. Ze zijn ook op zondag geopend.

Rika Maison, Amsterdam


De Zweedse Ulrika Lundgren begon als modestyliste. Inmiddels heeft zij een eigen tassen- en modelijn. In de 9 straatjes vind je naast een winkel ook een pop-up gallery. Boven deze gallery kun je logeren in een van de 2 smaakvol ingerichte (veel zwart-wit, met een Scandinavische touch)kamers.